Wij bekommeren ons om het milieu en proberen onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.


Het Groene Sleutel-label (Green Key) is het eerste onafhankelijke en internationale milieulabel dat bestemd is voor duurzame toeristische accommodaties. Een verblijf met het Groene Sleutel-label is een verblijf dat zorgvuldig omspringt met het milieu en de natuurlijke rijkdommen en voldoet aan criteria met betrekking tot water, energie, afval, onderhoudsproducten, …

Nagedacht over duurzaamheid
Onze zorg voor goed werk en onze voorliefde voor producten die de ecologische voetafdruk verkleinen, hebben onze aanpak vanaf het begin geleid. We hebben vooral gekozen voor natuurlijke materialen. Niet alleen om ons energieverbruik te optimaliseren, maar omdat het ecologisch belang belangrijk voor ons was.

Lokale producten
We hebben een voorkeur voor lokale/regionale producten. We wilden ‘Made in China’ niet bij ons hebben. Zelfs niet voor het huishoudelijk textiel of beddengoed, dit komt van een Antwerpse design brand namelijk Scapa. Dit verlangen naar lokale wortels gaat in dezelfde richting als de keuze van natuurlijke materialen. We zijn erin geslaagd om uniek meubilair te laten ontwerpen en maken door lokale ambachtslieden.

Om onze impact op water te beperken
We gebruiken eco-gecertificeerde (groen label) reinigings- en wasproducten. We wassen het beddengoed (matrasbescherming, kussenslopen en dekens op maximaal 30 ° in het korte programma). Kranen en douches zijn uitgerust met waterbesparende middelen. Er worden geen giftige of milieubelastende producten gebruikt op het domein, onkruid wordt gemaaid of uitgetrokken waar nodig.

Om energieverbruik te beperken
We controleren ons verbruik van water en elektriciteit elke maand. De verlichting wordt gegarandeerd door een maximum aan economische lampen (LED) of een laag verbruik.
Onze elektriciteitsproducent is gegarandeerd 100% groen (Energy 2030). We hebben ook 44 fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd.

Om verspilling te beperken
Wij sorteren, papier / karton, PMD,…. We geven het overgebleven voedsel aan onze huisdieren namelijk kippen en damherten,….

Om duurzame ontwikkeling aan te moedigen
We zorgen ervoor dat we bij onze aankopen de voorkeur geven aan lokale producten die de minste impact op het milieu hebben. We zijn continu op zoek naar bedrijven of handelaars die lokaal gevestigd zijn.made by Fred